Uw boerderij op de markt brengen
Daar denken we samen over na
HS header 01

Besluiten om uw bedrijf te koop te zetten, doet u niet zomaar. Vaak denkt u al jaren na over de vraag hoe u verder wilt. Wij begrijpen dat heel goed. Boeren is een manier van leven. Als adviseur voegen we waarde toe, door alle vragen en antwoorden te verhelderen. Daardoor kunt u een beter besluit nemen. Als makelaars begeleiden we u van a tot z. We gaan voor de beste koper en de beste deal.

Besluit u het bedrijf te willen verkopen, dan buigen we ons eerst over de beste strategie. Wat is bijvoorbeeld het profiel van de ideale koper? Hoe positioneren we uw bedrijf dan goed? Kiest u voor verkoop via ons landelijk uitwisselingssysteem? Of is stille verkoop een betere optie? Ook de vraag waar u straks woont, is belangrijk. Mogelijk kunt u in de woning blijven en zet u alleen de landbouwgronden en de bedrijfsgebouwen in de markt. Wij kijken anders en komen met oplossingen waar u vaak zelf niet aan had gedacht.

Niet-agrische doeleinden
Soms is verkoop van uw bedrijf voor niet-agrarische doeleinden een gunstiger optie. In dat geval krijgt u te maken met een heel ander kopersprofiel. Wij adviseren u hierover en zetten uw bedrijf vervolgens uit binnen ons netwerk, waartoe ook overheden en natuurorganisaties behoren. Dankzij onze samenwerking met Buitenwonen hebben wij veel kennis van comfortabel en landelijk wonen. Wij adviseren u waar gewenst over sfeer en uitstraling. Als uw makelaar ondersteunen we ook bij de bestemmingswijzigingen en de verkoop van productierechten.

Landbouwgronden
De beste strategie voor de verkoop van losse landbouwgronden is vaak een directe benadering. Omdat wij de potentiële kopers meestal al kennen, gaan we proactief het gesprek aan. Kavelruil kan ook een goede optie zijn. Bij transacties van zogenaamde warme gronden – te verkopen voor woning- of utiliteitsbouw – kunt u eveneens op onze expertise rekenen. We adviseren u uiteraard ook over grondgebruik, pacht, betalingsrechten, bestemming en bij verontreiniging. 

Productierechten
Productierechten worden van cruciaal belang in agrarisch Nederland. Bij verkoop bent u in de eerste plaats gebaat bij deskundigheid. Wij kennen de markt en adviseren u over reële prijzen. We zetten de rechten uit in ons netwerk en treden namens u in onderhandeling. Door samenwerking met accountants geven we ook inzicht in de effecten van verkoop. Denk aan de BTW, de inkomstenbelasting en de herinvesteringreserve. Bijkomend voordeel is dat u bij ons de daadwerkelijke koopsom ontvangt, via de Stichting Derdengelden. De koper betaalt de afgesproken courtage.