Hermien Schoon uit Zeijerveld verkocht samen met wijlen haar man in september 2014 hun agrarisch bedrijf voor de verwezenlijking van hun droom: een landgoed met natuurgebied, op steenworp afstand van de voormalige boerderij.
“Juist dat snel schakelen en anders denken sprak ons aan.”
verkoop boerderij

Toen de gemeente eindelijk groen licht gaf, wilden we zo snel mogelijk van start. We besloten een makelaar in te schakelen voor de verkoop van onze boerderij. Dat deze binnen een jaar door HuitingSchoon werd verkocht, heeft ons verrast. Het gaf een geruststellend gevoel.

Anders denken
De makelaar, Erwin Huiting, is iemand die voorop loopt. Hij heeft een groot netwerk en weet wat in de omgeving speelt. Zo wist hij dat het bedrijf van de buren ook in de verkoop zou gaan. Daarom kwam hij met het idee om onze verkoop te combineren met die grond. Zodoende zouden we een bedrijf verkopen met 75 hectares. Dat is voor sommige kopers aantrekkelijk. Juist dat snel schakelen en anders denken sprak ons aan. Toen deze oplossing niet mogelijk bleek, kwam hij opnieuw snel in actie. Hij is op een andere buurman afgestapt van wie we wisten dat hij interesse had in ons bedrijf. Met succes: binnen een week was het rond!

Waardevol 
We hebben er geen seconde aan gedacht om de verkoop zonder makelaar te regelen. We wilden niet zelf het gesprek met de buren aangaan; we wilden de verhoudingen zuiver houden. Daar komt bij dat we de samenwerking met Erwin als waardevol hebben ervaren. Je vult elkaar aan en inspireert elkaar. Bovendien merkten we dat Erwin zaken snel overziet: hij weet goed wat wel en niet mogelijk is. Erwin is ook iemand die je direct informeert als er iets speelt. En hij handelt integer: informatie die je in vertrouwen deelt, komt niet op straat te liggen.

Reuring 
Twee maanden voor de afgesproken verhuisdatum konden we in ons nieuwe huis op het landgoed gaan wonen, op loopafstand van de voormalige boerderij. Mijn man heeft daar gelukkig ­nog een paar maanden ­van het weidse uitzicht kunnen genieten. Helaas is hij inmiddels plotseling overleden, maar ik zet ons gezamenlijke plan voort om de leefbaarheid en de kwaliteit van het landelijk gebied te verbeteren. Het landgoed bestaat uit zestien hectare eigen grond waar toeristen en bezoekers uit de omgeving van harte welkom zijn. Ze kunnen hier wandelen en fietsen over bruggetjes en langs de beek. Zeker nu ik alleen verder moet is dit voor mij de plek waar ik graag oud wil worden. Ik ben blij dat ik dat samen met mijn man heb kunnen realiseren.