Exterieur
Foto's
Omgeving
Kenmerken
Kadaster

Modern melkveebedrijf!

Op korte afstand van Stadskanaal maar toch midden in het agrarische buitengebied gelegen modern melkveehouderijbedrijf. Het geheel is in 2001 nieuw gebouwd, sleufsilo’s in 2009, in 2014 uitgebreid met een jongveestal/opslag en in 2020 een onderkelderde buitenstalling. Kortom, een bedrijf waarin steeds geïnvesteerd is en geschikt is om zo door te starten.

Op korte afstand van Stadskanaal maar toch midden in het agrarische buitengebied gelegen modern melkveehouderijbedrijf. Het geheel is in 2001 nieuw gebouwd, sleufsilo’s in 2009, in 2014 uitgebreid met een jongveestal/opslag en in 2020 een onderkelderde buitenstalling. Kortom, een bedrijf waarin steeds geïnvesteerd is en geschikt is om zo door te starten.

Het geheel is geschikt als melkveelocatie maar kan ook uitstekend dienst doen als jongveelocatie! In de gebouwen kunnen circa 110 koeien met bijbehorend jongvee gehouden worden.

Bijna alle grond ligt als één blok achter de gebouwen. Direct aan de voorzijde ligt een perceel van drie hectare en is ook als huiskavel te benoemen. Bij de bouw van het bedrijf is er meteen gekozen om een kavelpad aan te leggen van waaruit alle percelen goed te bereiken zijn. Perfecte omstandigheden dus om uw vee te laten weiden!

De gronden zijn van goede kwaliteit en ook geschikt als akkerbouwgrond. Door de korte ligging nabij Stadskanaal, Groningen en Assen is het hier heerlijk om te wonen en je bedrijf te exploiteren. Door de ligging en grootte is dit een unieke kans om uw melkveebedrijf voort te zetten of uit te breiden. De locatie is ook geschikt als akkerbouwlocatie of ander grondgebonden veehouderij.

Ligging

De boerderij is gelegen aan de Dalweg te Stadskanaal. Dit is een verbindingsweg tussen Stadskanaal en Wildervank/Veendam en is gelegen aan de noordzijde van Stadskanaal. Het centrum en alle voorzieningen van Stadskanaal zijn gelegen op circa 5 kilometer afstand.

Gezien de korte afstand naar de N33 zijn de grotere plaatsen als Assen en Groningen snel en goed bereikbaar.

Stadskanaal is één van de grotere plaatsen in de regio. In totaal wonen er circa 20.000 mensen. U vindt er alle schoolrichtingen, kerken, een schouwburg, recreatieve- en sportvoorzieningen. Kortom, de pluspunten van een grotere woonplaats terwijl u volledig kunt boeren zonder beperkingen.

In de directe omgeving zijn zowel melkvee- als akkerbouwbedrijven actief. Het is een puur agrarische omgeving waarin collegialiteit nog hoog scoort. Het dichtstbijzijnde Natura2000 gebied is gelegen op hemelsbreed circa 9 kilometer.

Het openbaar vervoer is direct voorhanden.

Woonhuis

Een zeer degelijk gebouwd woonhuis met een landelijke uitstraling. Door de ruime situering, de grote tuin en de vrije ligging is het een woonhuis waar je met gemak met een groot gezin kunt wonen. Ruim voldoende kamers en een hoogwaardige afwerking.

De woning is in 2001 geheel traditioneel gebouwd, opgetrokken uit gemetselde spouwmuren, geïsoleerde betonnen vloeren, houten kozijnen met dubbele beglazing, kap voorzien van isolerende dakplaten en gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie (HR-combiketel 2012). De woonoppervlakte is, volgens de door opdrachtgever verstrekte bouwtekeningen, 196 m2. Het geheel is in 2018 geschilderd.

Indeling:

Begane grond: hal/entree, toilet, sfeervolle straatgerichte woonkamer met uitzicht over de landerijen.

Vanuit de woonkamer en de hal/entree is er toegang tot de woonkeuken. Ook deze is ruim van opzet en heeft veel ramen. In de L-vormige keuken is een grote hoekkeuken gerealiseerd met inbouwapparatuur en een eetgedeelte.

Vanuit de keuken kom je in het achterste gedeelte van de woning waarin een bijkeuken, een kantoor en een slaapkamer met aangrenzende badkamer is gerealiseerd. Vanuit de achterhal is er tevens de toegang tot de garage.

Eerste verdieping: royale overloop met toegang tot vier ruime slaapkamers en een badkamer voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet. De badkamer is in 2019 nieuw aangelegd. Via de vlizotrap is de berging te bereiken die gelegen is over de gehele woning.

De onderhoudsstatus van de woning is uitstekend te noemen.

De huidige eigenaren hebben rondom de woning een fraaie tuin aangelegd met veel privacy. Het geheel is aangelegd met een groot terras en is vanuit de keuken direct toegankelijk. De tuin is verder voorzien van een royaal grasgazon met borders. De totale woonkavel is circa 1.125 m2 groot.

Aangebouwde werktuigenberging

Direct tegen het woonhuis aan gerealiseerde wagenberging. Deze berging is gelijk met de woning gebouwd. Vanuit de achterhal is er een directe toegang tot de berging. In dit deel van de berging is de autogarage met achtergelegen fietsenberging gerealiseerd. Deze ruimte is 12.10 x 5.10 meter en is voorzien van een overheaddeur. Naast de garage is een separate werkplaats van 5x5 meter. Deze is ook voorzien van een overheaddeur. Beide ruimten hebben een zolder en is via de halfopen berging met een vaste trap bereikbaar.

Achter de werkplaats is de opstelplaats voor de beregeningspomp. Deze installatie is gelijk met de bouw aangelegd en beschikt over meer dan voldoende capaciteit. Hierdoor zijn alle weilanden gegarandeerd van een goede beregeningsmogelijkheid.

Aan de achterzijde van de berging is ruimte gecreëerd voor de stalling van jongvee. Deze is thans niet in gebruik. Er kunnen eenvoudig vier groepshokken worden gemaakt. Er is een giergoot met een afvoer naar de ligboxenstal. Deze ruimte is aan drie zijden dicht gemaakt.

Het overige gedeelte van de stal is halfopen en voorzien van een klinkerverharding.

De totale afmeting van de stal is 12.30 x 30.20 meter met een fronthoogte van 4.30 meter en een spantbreedte van 5.00 meter. De berging is opgetrokken uit een stenen voet, damwandgevelplaten, stalen spanten met gordingen en met dakplaten bedekt. Het geheel is uitstekend onderhouden.

Ligboxenstal

Eveneens in 2001 gebouwde en volledig onderkelderde ligboxenstal. De stal heeft een afmeting van 44.00 x 25.00 meter, nokhoogte van 8.00 meter en een zijhoogte van 2.80 meter. De stal is opgetrokken uit betonwanden en damwandgevelplaten, open zijgevels voorzien van windbreekgaas, stalen spanten, houten gordingen en gedekt met dakplaten. Voor de centrale voergang is de stal aan de voor- en achterzijde voorzien van schuifdeuren. De stal is thans ingericht voor de huisvesting van jongvee maar kan eenvoudig weer omgeschakeld worden naar melkvee. In de stal is ruimte voor 110 stuks melkvee. Het betreft een 3+1-rijige stal. De gecoate voergang is voorzien van deels zelfsluitende en deels diagonale voerhekken met plaatroostervloeren, ligplaatsen voorzien van koematrassen en zwevende boxafscheidingen, RVS-waterdrinkbakken, mestschuif en ventilatoren. In de stal is een ziekenboeg en een afkalfstal gemaakt. Vanuit de melkstal is er een looppad gemaakt naar de ligboxen die tevens dienst doet als potenbad.

De melkstal is deels ontmanteld maar is eenvoudig weer in werking te stellen. De pomp, het ijzerwerk etc. is allemaal nog aanwezig. Het betreft een stal met een 50 graden 2x8 stands opstelling. Deze is aan te passen naar een 2x10 opstelling.

De afmeting van de melkstal is 9.43 x 6.30 meter. Het tanklokaal en de machinekamer zijn separaat. Het betreft een keurig en uitstekend onderhouden stal met goede looplijnen. Laat u overtuigen van de praktische indeling en keurige staat van onderhoud.

Jongveestal

Gebouwd in 2014. De stal is half open en heeft een afmeting van 43.00 x 15.50 meter (inclusief overdekte voergang). De stal is deels onderkelderd en voorzien van plaatroostervloeren en deels in gebruik als strohok voor kalfkoeien en potstal voor de kalveren. Er is ruimte voor 4x5 ligboxen. Het hekwerk is thans verwijderd maar kan weer eenvoudig worden aangebracht. Een deel van de stal is in gebruik als machineberging. Het betreft een super efficiënte en uitstekend onderhouden jongveestal! Opgetrokken uit betonelementen, stalen spanten, damwandgevelplaten en gedekt met dakplaten.

Buitenstalling

Naast de ligboxenstal is in 2020 een geheel onderkelderde buitenstalling gemaakt. Deze is voorzien van betonnen roosterplaten, een voergang en zelfsluitend voerhek. De buitenstalling heeft een afmeting van circa 170 m2. De stalling is vanuit de ligboxenstal toegankelijk.

Mestopslag

De totale mestopslag onder de ligboxenstal, jongveestal en buitenstalling is circa 2.000 m3.

Verhardingen

Rondom de gebouwen is een ruime erfverharding aanwezig. De verharding rondom de gebouwen bestaat uit klinkerverharding met een totale oppervlakte van circa 3.200 m2! Het eerder genoemde kavelpad is van beton en heeft een totale oppervlakte van circa 1.450 m2.

Op de locatie zijn vier sleufsilo’s aanwezig met een verharding van beton en klinkers met een totale oppervlakte van circa 1.550 m2. Het totale bedrijfserf is circa 8.300 m2 groot.

Cultuurgrond

De huiskavel is als veenkoloniale grond (zand) aan te merken. Dit betekent een hoog opbrengend vermogen en goede doorlatendheid. Droge en natte perioden hebben duidelijk minder invloed dan op de lager gelegen gronden. De kavel is op een klein stuk na niet gedraineerd en dit is ook niet nodig. De totale oppervlakte van de huiskavel is circa 25.67.00 ha, inclusief 3 ha aan de overzijde van de gebouwen. Alle percelen kunnen beregend worden! Achter de sleufsilo’s is een gedeelte in gebruik als paardenbak.

Omschrijving rechten en vergunning

Er is een PAS-melding inzake NB-wet vergunning voor 160 melkkoeien en 80 stuks jongvee.

Er worden geen fosfaatrechten aangeboden en op alle gronden zijn betalingsrechten beschikbaar.

Bestemming

Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Landelijk gebied van de gemeente Stadskanaal. De bestemming is agrarisch (grondgebonden agrarisch bedrijf) met de functieaanduidingen melkveehouderij. Het bouwvlak is zeer ruim bemeten. Uitbreiding in dat kader is dan nog zeer goed mogelijk. Voor meer informatie wordt u verwezen naar de gemeente Stadskanaal.

Betalingsrechten

Bij de aanbieding zijn 25 betalingsrechten inbegrepen.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze brochure.

Overdracht
Status
beschikbaar
Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Kenmerken
Hoofdtype(n)
Perceeloppervlakte
25.61.25 ha
Grondsoort

Interessant voor
een bekende?