Exterieur
Foto's
Omgeving
Kenmerken
Kadaster

Boomkwekerij met woonhuis.

Aan de rand van het dorp Heiligerlee gelegen zeer goed onderhouden en uitstekend draaiende boomkwekerijbedrijf inclusief karakteristiek woonhuis. Het bedrijf bestaat volgend jaar 100 jaar. Een prachtige kans om dit bedrijf voort te zetten. Het geheel wordt going concern aangeboden.

Aan de rand van het dorp Heiligerlee gelegen zeer goed onderhouden en uitstekend draaiende boomkwekerijbedrijf inclusief karakteristiek woonhuis. Het bedrijf bestaat volgend jaar 100 jaar. Een prachtige kans om dit bedrijf voort te zetten. Het geheel wordt going concern aangeboden.

Het bedrijf is op korte afstand van Winschoten en de rijksweg A7 gelegen. Hierdoor is de ontsluiting uitstekend en biedt het tevens veel kansen voor uitbreiding van het assortiment dan wel een verbreding van de activiteiten indien gewenst. Het bestemmingsplan geeft voldoende kansen om dit te benutten.

De gebouwen en de kwekerij zijn goed onderhouden. U kunt, bij wijze van spreken, in één keer doorstarten met de onderneming zonder investeringen te hoeven plegen.

Bijna alle grond ligt achter de gebouwen. Indien gewenst zijn er nog twee veldkavels beschikbaar. Het geheel is ruim van opzet en tussen de velden in zijn paden aangelegd met betonverharding.

Door de korte ligging nabij Winschoten, De Blauwestad en het Oldambtmeer is het hier heerlijk om te wonen en je bedrijf te exploiteren.

Door de ligging, grootte en bedrijfsomvang is dit een unieke kans om je eigen bedrijf te gaan starten, uit te breiden dan wel te veranderen. Door de specifieke teelt en doelgroep is hier een goed inkomen te behalen.

Ligging

De kwekerij is gelegen aan de Provincialeweg in Heiligerlee. Dit is de doorgaande weg naar Winschoten. Tegenover de gebouwen vindt u het monument van de Slag rondom Heiligerlee en het daarachter gelegen bos. Direct nabij de gebouwen is de weg richting de rijksweg A7 gelegen. De stad Groningen is binnen 30 autominuten te bereiken.

Winschoten is één van de grotere plaatsen in de regio. In totaal wonen er circa 20.000 mensen. U vindt er alle schoolrichtingen, kerken, een schouwburg, recreatieve- en sportvoorzieningen. Kortom, de pluspunten van een grotere woonplaats op korte afstand terwijl uw woning en bedrijf rustig gelegen maar wel goed ontsloten zijn. Openbaar vervoer is gelijk voorhanden.

In de omgeving van het object treft u agrarische bedrijven, woningen, winkels en een industrieterrein aan. Vanuit de woning kunt u gelijk recreëren in het bos of fietsen in het prachtige buitengebied van Heiligerlee.

Woonhuis

Een zeer degelijk gebouwd woonhuis met een markante en karakteristieke uitstraling. Het pand is door de grootvader van de huidige eigenaar gebouwd. Door de ruime situering en de grote tuin is het een woonhuis waar je met je gezin heerlijk kunt wonen. Voldoende kamers en een keurige afwerking. In het souterrain is ruimte voor opslag en hobby.

De woning is in 1923 geheel traditioneel gebouwd, opgetrokken uit gemetselde steensmuren, geïsoleerde houten vloeren, houten kozijnen met dubbele beglazing, beschoten kap voorzien van isolatie en gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie. De woonoppervlakte is circa 160 m2. De woning is keurig onderhouden en in de loop van de jaren steeds gemoderniseerd en bijgehouden. In de woning treft u nog originele kenmerken aan als bijvoorbeeld de glas-in-lood ramen.

Indeling:

Souterrain: berging en hobbyruimte.

Begane grond: hal/entree, meterkast, trapopgang. Vanuit de hal komt u in de sfeervolle woonkamer met erker en uitzicht over het plantsoen. De naastgelegen keuken is voorzien van een inbouwkeuken en eetruimte. In het achterste gedeelte van de woning is de bijkeuken, het kantoor en de badkamer met ligbad/douche alsmede een separaat toilet.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot vier ruime slaapkamers.

Tweede Verdieping: zolderberging.

De onderhoudsstatus van de woning is goed te noemen.

Tuin en omliggende grond

De huidige eigenaren hebben rondom de woning een fraaie tuin aangelegd met veel privacy. Het geheel is aangelegd met een groot terras en is vanuit de woning direct toegankelijk. De tuin is verder voorzien van een royaal grasgazon met borders en een overkapping. De totale woonkavel is circa 650 m2 groot.

Boomkwekerij en gebouwen:

Achter de woning is het bedrijfsgedeelte gelegen. Het bestaat uit een ruime asfaltverharding met ruime parkeerplaatsen, een overkapping tussen het woonhuis en de loods/kantoor. De overkapping is eenvoudig van aard en biedt ruimte voor de privé auto’s, eenvoudige werkplaats en opslag van materialen. De overkapping is halfopen en voorzien van asbestvrije dakplaten.

Loods/werktuigenberging/kantoor/kantine

Een in 1997 gebouwde en goed geïsoleerde loods welke dienst doet als werktuigenberging, opslagruimte en tevens is voorzien van een ruime inpandige ruimte met een kantoor/verkoopbalie, kantine en toiletten. Het geheel wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie en heeft een eigen elektriciteitsvoorziening. In de loods is tevens een zolder aangebracht.

Het geheel is opgetrokken uit een stenen voet, stalen spanten, geïsoleerde gevels en daken voorzien van damwandplaten. Een praktische en goed onderhouden loods die voor meerdere doeleinden geschikt is.

Containervelden:

Direct achter de gebouwen zijn door opdrachtgever een aantal containervelden aangelegd. Ze zijn verschillend van grootte en in totaal circa 1.200 m2 groot. Een gedeelte is overkapt en geschikt gemaakt voor de particuliere verkoop. Het containerveld met bomen is 6 jaar oud, de schaduwhallen zijn circa 30 jaar oud en verkeren in een uitstekende staat van onderhoud.

Verhardingen

Rondom de gebouwen is een ruime erfverharding aanwezig. De verharding rondom de gebouwen bestaat uit asfalt met een totale oppervlakte van circa 1.000 m2. Tussen de velden zijn de paden voorzien van een betonverharding.

Cultuurgrond

De huiskavel is als één kavel achter de gebouwen gelegen en is zowel vanaf het erf als van de openbare weg te bereiken. Het betreft een perceel lemige zandgrond (veldpodzol). De kavel is niet droogtegevoelig. De kavel is verdeeld in meerdere velden met diverse opstanden. De totale oppervlakte van de velden is circa 18.000 m2.

Omschrijving rechten en vergunning

Op het verkochte zijn alle benodigde vergunningen aanwezig voor de gebouwen, aanwezige opstanden en de bedrijfsuitvoering.

Going Concern

Het geheel kan eventueel going concern worden overgenomen. Dit betekent inclusief de houtopstanden, overige voorraden, machines en eventueel personeel. Dit alles in nader overleg.

Bestemming

Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan buitengebied (Heiligerlee) van de gemeente Oldambt. De bestemming is Kwekerij/Agrarisch met de functieaanduidingen wonen en een bouwblok voor de oprichting van bedrijfsgebouwen. Binnen deze bestemming is onder andere nog plaats voor (ondergeschikte) horeca activiteiten.

Voor meer informatie wordt u verwezen naar de gemeente Oldambt en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Overdracht
Status
beschikbaar
Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Kenmerken
Hoofdtype(n)
overig agrarisch
Perceeloppervlakte
3.4.20 ha
Grondsoort
zand

Interessant voor
een bekende?