Ralf Peeks en Colin Rietdijk verkochten hun eerste koopwoning, een hoekwoning in Marsdijk, via HuitingSchoon.
“Met hun persoonlijke benadering hebben ze voor ons het verschil gemaakt.”
IMG 7230 1

“Negen jaar geleden kochten we ons eerste huis: een hoekwoning in de wijk Marsdijk in Assen. Daar maakten we een warm thuis van. Met een uitbouw aan de achterzijde verruimden we, met hulp van onze (schoon)vader, het leefgedeelte beneden, waar we vervolgens een negentig jaar oude houten kloostervloer in legden. Ook kochten we een houten keuken, gemaakt van berken- en eikenhout, met houten achterwanden. Omdat we van luxe houden, vergrootten we eveneens de badkamer op de bovenverdieping. Door er een slaapkamer bij aan te trekken, ontstond veel ruimte en konden we naast een luxe bad, dubbele wastafel en toilet ook een dubbele douche plaatsen. Al die jaren hebben wij er met veel plezier gewoond. Toch wilden we onze woning op een gegeven moment verkopen; we wilden op zoek naar een meer vrij gelegen woning, misschien wel buiten de stad. Daarom zochten we contact met diverse makelaarskantoren. Een van hen was HuitingSchoon.

Uitdaging

Aanvankelijk kozen we, zonder er echt bij na te denken, voor een groter makelaarskantoor. Maar gaandeweg kwamen we erachter dat het naast vakmanschap en courtagetarief vooral draait om de klik met de makelaar. Je verkoopt geen pakje boter; het gaat om je thuis, om het huis dat voor ons heel waardevol is geweest. De kunst is om dat gevoel over te brengen tijdens het contact met een potentiële koper. Na een aantal maanden constateerden we dat we dat misten bij de toenmalige makelaar, ook omdat we vaak van doen hadden met veel verschillende medewerkers. Om die reden besloten we ons beter te oriënteren op de makelaarsbranche in Assen en omgeving. Drie andere kantoren nodigden we uit voor een oriënterend gesprek. Dat deden we per mail, maar het leuke was dat Erwin Huiting direct ons telefoonnummer had achterhaald en spontaan opbelde. De moeite die hij nam om persoonlijk contact met ons te maken, vonden we verrassend en positief. Ook het eerste gesprek, waarbij ook Karin de Roode aanwezig was, voelde goed. We merkten dat ze enthousiast waren om ons huis te verkopen. En dat ze de ruime badkamer en de tweekleurige, houten keuken niet als belemmeringen zagen, maar juist als uitdagingen. Daarom besloten we de overeenkomst bij het eerste makelaarskantoor op te zeggen en met HuitingSchoon verder te gaan.

Goed advies

Op advies van HuitingSchoon hadden we kleine aanpassingen in onze woning doorgevoerd, voordat er nieuwe foto’s werden gemaakt. Zo kreeg een muur in de woonkamer een andere kleur, werd de salontafel vervangen door een vloerkleed en kitten we de laatste randjes af. De andere makelaars die we hadden gesproken, praatten over het bouwen van een carport of het overspuiten van onze houten keuken. Tot onze opluchting vonden Erwin en Karin dat veel te ver gaan. Zij adviseerden wel de vraagprijs verder te verlagen, daarmee zaten we de eerste keer echt te hoog. Dat was even slikken, maar wel een eerlijk advies. Ook de foto’s die werden gemaakt door HuitingSchoon gaven een reëler beeld van de woning. Daardoor werden kopers aangetrokken die écht geïnteresseerd waren. Dat merkten we ook aan de uiteindelijke koper: zij vond ons huis bijzonder en mooi.

Verwachtingen overtroffen

Vier weken nadat ons huis op Funda was geplaatst, had HuitingSchoon het al verkocht. Daar waren we ontzettend blij mee. Het contact met Erwin en Karin maakte voor ons het verschil. Van begin tot eind was het gevoel gewoon goed. Karin schreef bijvoorbeeld een tekst voor Funda en gaf ons de gelegenheid die naar eigen wens aan te passen. Daaruit ontstond een mooie presentatie. Ook was ze altijd goed bereikbaar of ze belde snel terug. Ze appte ook gewoon op zaterdagavond als we een vraag hadden. En als je naar kantoor belde en je voornaam noemde, wist men direct wie je was. Zelfs toen het voorlopig koopcontract was getekend en we graag meer zekerheid wilden over het verdere verloop, begreep Karin onze vraag en nam ze direct contact op met de notaris. Het klinkt misschien wat overdreven, maar HuitingSchoon heeft echt onze verwachtingen overtroffen. Dat past bij de waarde die het huis altijd voor ons heeft gehad. Voor ons is nu een nieuwe fase aangebroken: wij kunnen op zoek naar ons volgende droomhuis. Dat HuitingSchoon ook daarbij betrokkenheid toont, geeft wel aan dat we geen nummer zijn, maar een gewaardeerde klant.”

Relevante onderwerpen