Exterieur
Interieur
Omgeving
Kenmerken
Plattegrond

Karakteristieke kop-hals-romp boerderij

Te midden van een aantal natuurgebieden zoals het Blauwe Bos, de Bakkeveense Duinen en het Fochteloërveen, nét buiten het dorp Haulerwijk staat deze boerderij, tot voor kort in gebruik als melkveehouderij.

Te midden van een aantal natuurgebieden zoals het Blauwe Bos, de Bakkeveense Duinen en het Fochteloërveen, nét buiten het dorp Haulerwijk staat deze boerderij, tot voor kort in gebruik als melkveehouderij.

Het hoofdgebouw bestaat uit een karakteristieke kop-hals-romp boerderij en is gebouwd in de jaren '60. De overige opstallen zijn van latere datum en bestaan uit een ligboxenstal, een machineberging en een voormalige stal/berging. Op het met beton verharde erf bevinden zich verder twee sleufsilo's. De boerderij en het erf staan op een perceel van 8.135 m². De vraagprijs zoals getoond is van toepassing op deze oppervlakte.

Het is mogelijk om tegen meerprijs de totale te kopen oppervlakte uit te breiden tot ca. 4,8 ha. Dit is dan inclusief erf en gebouwen. Voor deze oppervlakte bedraagt de vraagprijs € 625.000,-. Een kleinere oppervlakte is, afhankelijk van de vorm, ook bespreekbaar.

Omschrijving van de gebouwen
Boerderij.

Het voorhuis is traditioneel gebouwd met een houten begane grond vloer, stenen verdiepingsvloer, gemetselde spouwmuren en een met pannen gedekte kap. Met uitzondering van de spouwmuren en dubbel glas op de begane grond is er geen sprake van isolatie. De woning wordt centraal verwarmd (CV-ketel ca. 2011).

De aangebouwde schuur heeft een draagconstructie van gebogen houten spanten, gemetselde steens gevels en een met riet onderschoten pannendak. Er is een uit holle baksteen bestaande verdiepingsvloer. De aangebouwde schuur heeft een afmeting van ca. 21 x 13 m.

Indeling

Begane grond:

Entree in het woonhuis, woonkamer met aansluiting voor houtkachel, woonkeuken voorzien van eenvoudig keukenblok met enige inbouwapparatuur. Toegang tot de kelder. In de "hals" bevindt zich een doorgangsruimte, toilet en een slaapkamer met separate badkamer (geschikt voor minder validen) met wastafel, douche en toilet. In het schuurgedeelte van de boerderij zijn een aantal ruimtes gerealiseerd die in gebruik zijn als berging, atelier en bijkeuken. Ook is er nog een groot deel van de Hollandse stal aanwezig.

Verdieping:

Het voorhuis heeft op de verdieping vier slaapkamers, allen voorzien van een schuine kant. De vliering is bereikbaar via een vlizotrap. De verdiepingsvloer in de schuur is bereikbaar via een losse ladder.

Voormalige stal/Berging.

Afmeting ca. 8 x 8 m. Opgetrokken in halfsteens metselwerk, betonvloer en een met golfplaten gedekt dak.

Ligboxenstal.

Afmeting ca. 44 x 22 meter. Opgetrokken met stalen spanten, houten gordingen, gedekt met golfplaten waarvan een deel asbestvrij is. Onder de roostervloeren bevinden zich mestkelders. Er is nog een melkput aanwezig, doch de melkapparatuur is verwijderd.

Machineberging.

Afmeting ca. 19 x 10 meter. Aan de zijkant bevindt zich nog een overdekte aanbouw van ca. 3 meter breed. Opgetrokken met stalen spanten, een beton vloer en halfsteens metselwerk. Toegang door middel van een loopdeur en een overheaddeur.

De staat van onderhoud van de boerderij is in het algemeen goed. Het niveau van de voorzieningen is eenvoudig doch functioneel. De staat van de andere gebouwen varieert van matig tot goed.

Het geheel heeft een agrarische bestemming. Op basis van een quick-scan zou een bestemmingswijziging naar Wonen tot de mogelijkheden moeten behoren. Door de ligging en locatie biedt het object wellicht nog andere, mooie mogelijkheden waarbij gedacht kan worden aan zorg en/of recreatie.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 398.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
0
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Indeling
Woonopp.
267 m2
Perceelopp.
{{ '8135' | number }} m2
Inhoud.
{{ '1825' | number }} m3
Aant. kamers.
8
Slaapkamers.
8
Woonlagen.
3
Energie
Verwarming
c.v.-ketel
Buitenruimte
Tuin
voortuin, zijtuin
Kwaliteit
verzorgd
Tuinopp.
{{ '1300' | number }} m2
Parkeergelegenheid
Garage
vrijstaand steen
Aantal
Capaciteit
4
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Interessant voor
een bekende?