Interieur
Kenmerken

Tot 2016 was op deze locatie een pluimveehouderij gevestigd, die in dat jaar deels door brand verloren is gegaan. Wat er nu nog staat is de woonboerderij met schuurruimte.

Tot 2016 was op deze locatie een pluimveehouderij gevestigd, die in dat jaar deels door brand verloren is gegaan. Wat er nu nog staat is de woonboerderij met schuurruimte.

De locatie mag aantrekkelijk worden genoemd. Landelijk gelegen langs het Oranjekanaal,vlakbij het museumdorp Orvelte. Op korte afstand van de uitgestrekte Staatsbossen rond het Herinneringskamp Westerbork en de radiosterrenwacht.

Op de woonboerderij rust een agrarische bestemming (intensief).

De opstallen bevinden zich in een slechte staat van onderhoud. Belangstellenden moeten rekening houden met serieus achterstallig onderhoud en bouwkundige gebreken.

De nog aanwezige oppervlakte aan bedrijfsgebouwen maakt het een potentieel geschikte locatie voor herbestemming of herontwikkeling in het kader van Ruimte voor Ruimte. Dit zou één compensatiewoning kunnen opleveren. Bij een totale sanering van huidige opstallen zou dit kunnen leiden tot aantrekkelijke locatie voor 2 nieuwe woningen (één herbouw en één nieuwe woning).

Ook de mogelijkheid waarbij de bouwrechten naar een andere locatie worden verplaatst zou onderzocht kunnen worden. Dit kan aantrekkelijk zijn als u zelf beschikt over een alternatieve locatie én de gemeente daaraan zou willen meewerken. Na sanering van de huidige locatie zou deze weer als agrarische grond in gebruik genomen kunnen worden.

Omschrijving gebouwen

Boerderij

Oorspronkelijk gebouwd in de jaren '20 en '40 van de vorige eeuw. In de jaren '90 is het woonhuis verbouwd. Het achterhuis heeft deels een houten gebintconstructie en deels stalen spanten. Een deel van de zij- en achtergevels is verwijderd. Een aangebracht overkapping verbindt de boerderij met een voormalige stal.

Indeling:

Entree, 2 werkkamers, toilet, woonkeuken, woonkamer. Gang met trapopgang en doorgang naar bijgebouw met slaapkamer. Toilet, wasruimte, badkamer.

Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers.

Het woonhuis heeft een woonoppervlakte van ca. 135 m², het bedrijfsgedeelte ca. 230 m². De vloeren zijn deels van hout, deels van beton. De woning wordt centraal verwarmd. De grotendeels kunststof kozijnen hebben isolerende beglazing.

Aangebouwde stal

Gebouwd ca. 1974 en ca. 10 x 17 m groot. Opgetrokken met halfsteens muren en hout spanten. Gedekt met asbesthoudende golfplaten. Ingericht met centraal voerpad, roostervloeren over mestkelders.

Machineberging

Eenvoudig gebouwd in 1994, stalen constructie met damwand en schuifdeuren. De afmeting is ca. 31 x 8 m.

Scharrelstal

Een houten gebouw van ca. 50 jaar oud. Op stenen fundering en betonvloer. De afmeting is ca. 30 x 14 meter.

Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt, aan de binnenkant voorzien van PUR-schuim.

Funderingen

De afgebrande stallen hadden en afmeting van ca. 61 x 12 en 19 x 65 m². De betonvloer ligt op zand. Onder één van de vloeren bevindt zich nog een mestkelder.

Gelet op de agrarische bestemming en de slechte staat waarin de gebouwen zich bevinden moeten belangstellenden er rekening mee houden dat het verkrijgen van een (volledige) hypotheek wellicht niet mogelijk is. Een afspraak voor een bezichtiging is alleen mogelijk na een gesprek met de makelaar.

Eventueel kan een op korte afstand gelegen perceel grasland van 3.74.10 ha er bij worden bijgekocht.

De in de aanmelding genoemde maten en oppervlaktes van de gebouwen zijn indicatief en niet gebaseerd op de gebruikelijke meetinstructie.

Overdracht
Status
Onder bod
Vraagprijs
€ 350.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
0
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Indeling
Woonopp.
135 m2
Perceelopp.
{{ '13030' | number }} m2
Inhoud.
{{ '450' | number }} m3
Aant. kamers.
8
Slaapkamers.
5
Woonlagen.
2
Energie
Verwarming
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Parkeergelegenheid
Garage
vrijstaand hout
Aantal
1
Capaciteit
1
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
slecht
Onderhoud buiten
slecht

Interessant voor
een bekende?