Exterieur
Interieur
Omgeving
Kenmerken
Plattegrond
Kadaster

Houdt u van rust en ruimte? In het landelijke gebied tussen Haule en Haulerwijk staat dit vrijstaande woonhuis met een grote schuur op bijna 1 hectare grond.

Houdt u van rust en ruimte? In het landelijke gebied tussen Haule en Haulerwijk staat dit vrijstaande woonhuis met een grote schuur op bijna 1 hectare grond.

De Koumansburg is een eeuwenoude verbindingsweg die vanuit Friesland de hogere gronden volgde om zo met droge voeten in Norg te komen. In deze tijd resteert een rustige landweg en een woning met een heerlijke vrije ligging. De dorpen Oosterwolde en Haulerwijk bieden een ruim voorzieningenniveau en het fraaie werelderfgoed-dorp Veenhuizen is op fietsafstand gelegen.

De woning is gebouwd in 1982. Hoewel nog in originele staat, verkeert deze in goede staat van onderhoud. De door middel van een tussenbouw met de woning verbonden voormalige landbouwschuur is enkele jaren ouder en wordt nu gebruikt voor caravanstalling. Het achterste deel van het perceel is grotendeels begroeid met sparren en berken.

Het woonhuis is globaal als volgt ingedeeld.

Op de begane grond bevindt zich een entree met trapopgang en toilet. Verder is er een ruime woonkeuken, een slaapkamer en een woonkamer met aangebouwde tuinkamer.

Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, een badkamer met wastafel, toilet en een ligbad met douche. In de CV-ruimte bevindt zich de wasmachineaansluiting.

De bergzolder is door middel van een vlizotrap bereikbaar.

De voormalige landbouwschuur is via de garage binnendoor bereikbaar. Deze heeft een totale oppervlakte van ca. 530 m2. De schuur is opgedeeld in drie verschillende ruimtes waaronder een kantoorruimte met sanitair van ca. 21 m2. Deze schuur heeft een vrije overspanning van stalen spanten en beschikt over dak- en wandisolatie. De vloer is een vlakke betonvloer. Aan de schuur is nog een opslagruimte/garage aangebouwd van ca. 85 m2. De totale oppervlakte aan aangebouwde schuurruimte is ca. 700 m2. Verder zijn er nog kleinere opstallen aanwezig zoals een blokhut en kleine overkappingen.

Het achterste deel van het perceel en een deel van de opstallen is gebruikt voor voetbalgolf en kleinschalige recreatie. Dit is echter in onbruik geraakt en niet meer actief.

Woning en gebouwen hebben de bestemming Wonen. De nadere aanduiding is "voormalige agrarische bedrijfsbebouwing" hetgeen inhoudt dat de aanwezige schuurruimte legaal aanwezig is. In het bestemmingsplan wordt onder voorwaarden een 'bed en brochje' en een theetuin toegestaan. Met een omgevingsvergunning kan er een paardenbak aangelegd worden. Ook bestaat er de mogelijkheid om met omgevingsvergunning een kleine camping met blokhutten te realiseren.

Bovenstaande informatie is vrijblijvend. Geïnteresseerden die deze mogelijkheden overwegen dienen voor eigen rekening en risico deze mogelijkheden te onderzoeken.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 595.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1982
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
Indeling
Woonopp.
154 m2
Perceelopp.
{{ '9689' | number }} m2
Inhoud.
{{ '3217' | number }} m3
Aant. kamers.
7
Slaapkamers.
5
Woonlagen.
3
Energie
Verwarming
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Parkeergelegenheid
Garage
geen garage
Aantal
Capaciteit
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
redelijk tot goed
Onderhoud buiten
goed

Interessant voor
een bekende?