Exterieur
Interieur
Omgeving
Kenmerken
Plattegrond
Kadaster

Dit zijn kansen die sporadisch voorbij komen!

Dit zijn kansen die sporadisch voorbij komen!

Op de hoek van de Parkstraat en de Bosstraat vindt u deze door architect Jan. H. van Houten ontworpen monumentale 2/1 kapwoning met aangebouwde stenen garage. Het is een woning gebouwd volgens de Nieuwe Haagse School die kenmerkend is voor diverse panden in de wijk Oud Zuid.

De woning is grotendeels nog in originele staat en dit maakt dit object erg bijzonder. Vanaf het moment van binnentreden zult u worden verrast door de stijlelementen die de architect voor dit pand bedacht heeft en nog in goede staat zijn. De laatste bewoner was zelf ook architect en daardoor is alles nog behouden.

Een woning voor mensen die van architectuur houden, duurzaamheid en in een woning willen gaan wonen met een geheel eigen karakter en inrichting! Kenmerkend zijn de verticale glas-in-loodramen in de hal die doorlopen tot de tweede verdieping.

Het pand is gelegen aan het Parkplein en komt daardoor in zijn verschijning uitstekend tot zijn recht. Vanuit de woonkamer en studeerhoek heeft u een prachtig vrij uitzicht en een uitstekende bezonning. De achtertuin biedt veel privacy en is een mooie verlenging van de eetkamer.

Vanuit de Parkstraat heeft u een eigen oprit en de beschikking over een aangebouwde stenen garage.

Het pand is redelijk tot goed onderhouden. Met name het schilderwerk verdient aandacht. Belangrijke zaken als daken, goten en zinkwerk zijn in goede staat.

Via de ruime en lichte entree/hal komt u de woning binnen. De hal kenmerkt zich door de originele wandtegels en opgaande glas-in-loodramen. In de hal is een royale trapopgang en toegang tot het woongedeelte. Deze bestaat uit een straatgerichte woonkamer met separate studeer- en eetkamer. De eetkamer is via een doorgeefkast verbonden met de keuken. Deze keuken is ruim van opzet en biedt eventueel ruimte voor een ontbijttafel. In de keuken vindt u originele voorraadkasten. Vanuit de hal is er tevens toegang tot de kelder en de garage. Deze garage is voor meerdere doeleinden geschikt.

Via de vestibule en overloop treft u op de eerste verdieping 2 slaapkamers, een badkamer alsmede een balkon en dakterras aan. Beide kamers zijn ruim van opzet en hebben eigen kastenwanden.

Op de tweede verdieping zijn eveneens 2 slaapkamers en een dakterras. Deze kamers zijn wat kleiner dan op de eerste verdieping maar nog steeds ruim van opzet. Kinderkamers en/of een kantoor zijn hier uitstekend te realiseren.

De tuin is gelegen aan de voor- en achterzijde van de woning. De compacte achtertuin biedt veel privacy en is prima te bereiken vanuit de eetkamer en/of garage. De binnenstad maar ook het prachtige Asserbos zijn op loopafstand te bereiken!

Kortom; een prachtige kans om bijzonder te gaan wonen, karakteristiek zonder de beperkingen van een Rijksmonument, ruim van opzet en bijna nog geheel voorzien van alle authentieke elementen! Het pand leent zich uitstekend als gezinswoning maar ook wonen en werken zijn hier goed te combineren. Door de ruime opzet is het, met behoud van zijn elementen, uitstekend te moderniseren en te verduurzamen.

Nieuwsgierig geworden naar dit monumentale pand? Neem contact op voor een afspraak.

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 325.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
eengezinswoning
Type woning
2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar
1935
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging
Indeling
Woonopp.
140 m2
Perceelopp.
{{ '260' | number }} m2
Inhoud.
{{ '571' | number }} m3
Aant. kamers.
5
Slaapkamers.
4
Woonlagen.
4
Energie
Verwarming
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin
Tuinopp.
{{ '107' | number }} m2
Parkeergelegenheid
Garage
aangebouwd steen
Aantal
1
Capaciteit
1
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Interessant voor
een bekende?